Як правильно заварити чай. Рецепти народів світу.

Купити хороший чай - це лише перший крок до справжньої чайної церемонії.

the price of tea to buy mabroc

В світі існує близько 2000 видів чаю та безліч рецептів його приготування. У кожного народу є своя традиція, звички та церемонія його споживання. А в таких країнах, як Китай чи Японія, чайну церемонію піднесено в ранг культу.

Китай знайомий з чаєм вже більше п'яти тисячоліть. Цей факт ставить китайські чаї в особливий розряд "культурних феноменів". За десятки сотень років китайці вивчили властивості всіх видів вирощуваних у них чаїв та винайшли найкращі форми розведення чаю і обробки кожного з його сортів.


Найбільш елітні сорти чаю можна спробувати тільки в Китаї. На Захід вони не надходять.


У Японії виробляють тільки зелений чай, але різноманітність його сортів дуже велика. Листочки японського чаю зеленіші і яскравіші, ніж у китайського, а колір чаю більш насичений. Японські чай дуже освіжають.

У європейського споживача японський чай викликає подив. Людина, що п'є такий чай, повинна володіти дуже тонким смаком, щоб оцінити його витонченість.

За три тижні до початку збору чаю його бутони закривають від світла великими темними смугами тканини. Це роблять для того, щоб збільшити вміст хлорофілу і зробити їх темно-зелений відтінок більш інтенсивним.

Способи заварювання чаю:

1). КИТАЙСЬКИЙ.

У чайник засипають 4-5гр. чаю та відразу заливають водою до половини об'єму (приблизно 100 мл) і в ту ж саму мить зливають воду з чайника, обполіскуючи чайне листя і трохи підігріваючи його. Потім заварку, з попередньо омитим чаєм, повторно заливають окропом.

Навіщо це робиться? Вважається, що крутим окропом чайне листя знезаражується.

Зливаючи першу воду, чайне листя готується до подальшої екстракції. І вже наступна порція води забезпечує якісний чай.

mabroc tea with Jasmine

Екстракція - це витяг поживних речовин. Тому першою водою лист розкривається і готується віддати все хороше, а потім вода зливається і з новою водою всі корисні речовини витягується.

Настоюють чай суворо 2-2,5 хвилини (для деяких сортів максимум 3-4 хвилини).

Не можна заварювати зелений чай довше необхідного часу. Якщо Ви перетримаєте його в чайнику, він буде гірчити, бо з листя витягнеться багато дубильних речовин.

Перш, ніж почати чаювання, необхідно відчути аромат напою, скуштувавши першу половину чашки з чаєм. А потім потрібно випити наступну половину. В ній найбільш повно розкривається вся міцність чаю, його благородна гіркота та інші смакові відтінки .

Найбільш часто, для проведення чайної церемонії, вибирається чай "улун", який слід заварювати багато разів, тоді він до кінця розкриває свої смакові нюанси.

Всі наступні заварювання вимагають все більшої і більшої витримки. У всіх гостей чай повинен бути обов'язково однакового кольору та міцності.

Вважається, що саме так правильно заварювати чай.

2). ЯПОНСЬКИЙ.

Чайна церемонія в Японії - це особливий ритуал спільного чаювання, який зародився у середні віки та є частиною і сучасної японської культури.

Чай завезли до Японії ченці-буддисти з Китаю. Здавалося б традиції китайського та японського чаювання повинні бути схожі. Проте це абсолютно не так. Хоча загальне в них звичайно є. Це сам чай і повне поглинання процесом чаювання.

mabroc tea yaponskaya ceremoniya

Зелений чай спочатку розтирають в порошок у спеціальній фарфоровій ступці, туди ж заливається невелика кількість окропу, вміст чаші розмішується бамбуковою паличкою-мішалкою до перетворення в однорідну масу і появи зеленої матовою піни. Потім у чашу додається ще окріп, щоб довести чай до потрібної консистенції. Норма закладки чаю, в середньому - 1 чайна ложка порошку чаю на 200 г води, іноді трохи більше.

Важливою особливістю японського способу є те, що не тільки чайник, але й саму воду для заварювання чаю доводять до температури не вище +60С.

Чашу з чаєм господар з уклоном подає гостям. Традиційно, що робиться це по старшинству, починаючи з самого старшого або самого почесного гостя.

3). АНГЛИЙСКИЙ.

Чорний цейлонський або індійський чай заварюють окропом (1 ч. л. заварки на 150 мл води плюс ще 1 ч. л. на чайник). Поки чай настоюється, в сильно розігріті чашки наливають по 2-3 ст. л. теплого молока, а потім, вже в нього, додають чай.

mabroc tea English Breakfast

Слід підкреслити, що англійці суворо дотримуються правила: "Наливати чай в молоко, і ні в якому разі не навпаки". Помічено, що доливання молока в чай псує аромат і смак напою, і тому подібна помилка розглядається як "моветон".

4).ТИБЕТЦЬКИЙ.

Тибетці, будучи буддистами, надають великого значення чайній церемонії під час проведення своїх релігійних обрядів. Вони часто проводять паралель між чаєм і Богом. Поклоняючись в храмах своїм божествам, вони завжди мають при собі ліки, святу воду і чай.

mabroc green tea

Тибетці п'ють в основному брикетний (пресований) чай. На 1 л води кидають 50-75 г чаю , а потім додають вершкове (топлене) масло, з молока Яка (100-250 г на 1 л води) і сіль за смаком. Всю цю суміш в гарячому вигляді збивають до тих пір, поки не вийде однорідний і дуже густий напій.

Чай, заварений по-тибетцьки, відновлює сили людини майже миттєво. Він поширений і в інших високогірних районах - на Памірі, в Гімалаях, на Гіндукуш (Афганістан). Цікавим є те, що тибетці випивають по 20-60 чашок такого чаю в день. Правда, місткість чашки чяаю не перевищує 50 мл.

5). УЗБЕЦЬКИЙ.

Сухий зелений чай засипають в добре зігрітий порцеляновий чайник, заливають на 1/4 окропом, тримаючи чайник на 2-3 хвилини над вогнем (у потоці гарячого повітря або у духовку). Потім доливають до половини, а ще через 2¬3 хвилини обливають зверху окропом і доливають до 3/4 об'єму, знову витримують 3 хвилини і доливають тепер уже до верху. На ряду з таким способом заварювання чаю (узбеки називають його "кок-чаєм") існують й інші: з перцем медом і молоком, але в якості заварки в цьому випадку використовують чорний байховий чай.

6). МОНГОЛЬСЬКИЙ.

Основні компоненти: зелений чай, молоко (коров'яче, козяче, кобиляче, овече, верблюже), масло (топлене сало), борошно (пшеничне, ячмінне, житнє), пшоно, рис і сіль. Іноді додають чорний перець, мускатний горіх, лавровий лист.

green tea mabroc

Попередньо зелений чай розтирають в порошок, а потім 2-3 ст. ложки цього порошку заливають літром холодної води і ставлять на вогонь.

Коли вода закипить, додають 0,5 л молока, 1 ст. ложку масла, 50¬100 г пересмаженого з маслом борошна і півсклянки будь-якої крупи (рис, пшоно чи ін.). Всю суміш ще раз кип'ятять, додають в неї сіль і продовжують кип'ятити ще протягом 15 хвилин. Потім фільтрують і кидають лавровий лист. Напій готовий до вживання.

7). ЛАТИНОАМЕРИКАНСЬКИЙ.

Любителі такого чаю п'ють скоріше не чай, а напій на його основі. До його складу входять чорний і зелений байховий чай, вода, цукор, ананас, лимон, кубинський ром і лід. Ананас нарізають кубиками, заливають ромом і засипають цукром. Ємність накривають кришкою і ставлять у холодильник. Потім заварюють чай ( 4 чайні ложки чорного та 6 чайних ложок зеленого на 1 л води) і настоюють 12 хвилин. В охолоджений чай додають цедру лимона та кубики ананасу, що знаходились у цукрово-ромовому сиропі. Bсe ретельно перемішують і розливають у високі склянки, в які заздалегідь кладуть лід. Напій готовий до вживання. 

mabroc tropical tea

8). КЛАСИЧНИЙ.

Перш ніж заварювати чай, порожній фарфоровий чайник повинен бути сухим і добре зігрітим.

В чайник кидають сухий чай і відразу заливають окропом. Спочатку на 1/3 або1 / 2 ємності чайника (зелений чай 1/4) та швидко накривають кришкою і лляною серветкою або рушником. Це роблять не для утеплення, як багато хто вважає , а для того, щоб пари легко виходили, а летючі ароматні ефірні масла залишалися в чайному настої.

Час заварювання: для чорних байхових чаїв 3-5 хвилин, для зелених - 8 хвилин, для плиткових ¬ 10-15 хвилин.

mabroc tea

Коли чай настоїться потрібний час, воду доливають ще два рази з проміжком 2-3 хвилини.

Кращим показником того, що чай заварений правильно, служить поява піни, яку не знімають, а розмішують чайною ложечкою.

Тепер ваш чай готовий до вживання. І ні в якому разі не можна залишати чай на наступний день - з цілющого напою він перетворюється в повільно діючу отруту.

Придбати хороший чай можна в нашому інтернет-магазині, чи знайти "Mabroc tea" на полицях супермаркетів вашого міста.

price tea

Комментарии  

0 # kumumibelor 30.05.2019 06:06
Amoxicillin Online: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Amoxicillin Without Prescription hma.iwro.mabroc.kiev.ua.bab.im http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Ответить
0 # axikoinapupeb 30.05.2019 05:27
Amoxil: http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ Amoxicillin hxw.nkzt.mabroc.kiev.ua.ulr.jt http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Ответить
+1 # VladimirVaf 23.04.2018 02:14
Целый час серфил содержимое инет, и к своему восторгу увидел поучительный сайт. Вот посмотрите: часы Cuena . Для моих близких этот сайт произвел незабываемое впечатление. Всего хорошего!
Ответить
+21 # Саша 19.05.2016 23:29
Уже на протяжении 10лет пью mabroc 10001nights,и щитах,что круче и вкуснее чая нет!
Ответить

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить